rucickaLogo školy vyjadřuje myšlenku soudržnosti a vzájemné pomoci žáků a pedagogů

Telefon: +420 327 531 225 / E-mail: zruc@zs-okruzni.cz

Nepřehlédněte

Termíny jarních prázdnin od školního roku 2016/2017 do školního roku 2021/2022

vyhláška č. 189/2014 Sb. - externí odkaz

Zřizovatel školy

 

Středočeský kraj
(právní forma kraj)
IČ 70 891 095
Zborovská 11, 150 21 Praha 5

Již od poloviny prosince jsme se všichni připravovali na nadcházející vánoční svátky. Při hodinách výtvarné výchovy, pracovního vyučování i ve školní družině vznikaly pod našima rukama nejrůznější vánoční dekorace a přání, hodinami hudební výchovy se linuly melodie vánočních písní a koled. V posledním adventním týdnu jsme napekli linecké cukroví i voňavé perníčky, které jsme oblékli do sněhobílých kabátků. V pátek dopoledne jsme se sešli u nazdobeného vánočního stromečku. Nejprve jsme se pozorně zaposlouchali do reprodukovaných vánočních i zimních básniček a říkadel a po výkonu se s chutí pustili do nachystaného občerstvení. A protože jsme byli po celý rok hodní a šikovní, nadělil Ježíšek pod stromeček každému z nás hezkou knížku. Pak už nezbylo než si vzájemně popřát klidné a pohodové vánoční svátky a šťastný nadcházející rok 2021. Nechť je pro nás i pro Vás plný zdraví, štěstí a spokojenosti.

Z důvodu posunutí doby vydávání oběda ve školní jídelně ve Zruči n. S., dochází ke změně začátku a konce vyučování následně:

1. hodina: 7:40 - 8:25 hodin

2. hodina: 8:30 - 9:15 hodin

3. hodina: 9:30 - 10:15 hodin

4. hodina: 10:20 - 11:05 hodin

OBĚD: 11:05 - 12:00 hodin

5. hodina: 12:00 - 12:45 hodin

6. hodina: 12:55 - 13:40 hodin

7. hodina: 13:50 - 14:35 hodin

Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy

 

Během středečního dopoledne jsme se věnovali penězům a vším, co je s nimi neodmyslitelně spjaté. Nejprve jsme si společně připomněli, jakým způsobem obchodovali naši předci, jaké mince a bankovky jsou v oběhu nyní. Na konkrétních příkladech jsme uváděli, jaké zboží si můžeme za určitý finanční obnos nakoupit. Podívali jsme se na zajímavá videa a v praktické části už bylo na nás, kterými mincemi a bankovkami vyplatíme uvedené částky. Závěrem finančního projektu si starší žáci procvičili jednoduché početní úkony na praktických nákupech a ti mladší si vybarvili tematické omalovánky.

Od středy 18. 11. 2020 začínáme ve škole opět prezenčně učit podle stejného rozvrhu hodin, kerý byl před distanční výukou a to na obou pracovištích: ve Zruči nad Sázavou, Okružní 643 i v Uhlířských Janovicích, Komenského 400. Výuka bude probíhat ve všech ročnících za přísného dodržování hygienických opatření.

Těšíme se na všechny žáky. Pedagogický sbor 

Vláda omezuje s účinností ode dne 2. listopadu 2020 od 0:00 hod. do dne 20. listopadu 2020 do 23:59 hod. provoz základních škol a tříd základních škol zřízených podle § 16 odst. 9 školského zákona tak, že je zakázána osobní přítomnost žáků na základním vzdělávání.

 

 

Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 včetně odloučeného pracoviště Uhlířské Janovice, Komenského 400 je od pondělí 2. listopadu 2020 do odvolání uzavřena. Škola zahajuje distanční výuku (na dálku). Třídní učitelé zkontaktují rodiče všech žáků a dětský domov a domluví pravidla a způsob vzdělávání včetně rozvrhu hodin.

V případě nejasností kontaktujte ředitelku školy.

Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy

MT: 734 445 835

tel:: 327 531 225

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Světový den výživy v letošním roce připadl na pátek 16.10. Proto jsme se hned v následujícím týdnu věnovali zdravé stravě. Od 19. do 23. října se na naší škole uskutečnil projektový týden „Vaříme zdravě“.  Během celého týdne jsme se učili pojmenovávat ovoce, zeleninu a povídali jsme si o tom, jak bychom se měli správně stravovat.

 

Po celém týdnu je za námi vidět pořádný kus práce. S nadšením jsme se vrhli na úpravu našeho záhonu s ovocnými keři, který dostal nový "kabát" z mulčovací kůry. Vedle něj jsme založili bylinkový záhonek, kam jsme zasadili první rostlinku – pažitku, kterou jsme okamžitě využili při přípravě zdravých pokrmů. Práce v kuchyni byla jako vždy třešničkou na dortu. Společnými silami jsme upekli jablečný závin a následující den jsme si společně připravili zdravou svačinku – chuťovky s domácí pomazánkou, spoustou zeleniny a čerstvou pažitkou.

 

Během celého týdne jsme se naučili nové věci, zopakovali si již známé a jako vždy si užili spoustu zábavy.