K činnostem, které nás vždy při odpoledních potěší a vylepší náladu i chuť, bez váhání patří kuchtění a vaření. A tak jsme vyšli vstříc současné nemilé situaci a udělali si sladké odpoledne.
Vybaveni rukavicemi a rouškami jsme se pustili do pečení hrnkového perníku.
Recept a vůbec samotné téma kuchařské činnosti promýšlíme skoro pokaždé při společné besedě. Osvědčily se nám ale také cesty do školní jídelny, při kterých navrhujeme a hlasujeme „za chůze“. Dali jsme si ale jednu podmínku – ingredienci, která je podzimní zahradě vlastní. A tak zvítězila marmeláda z kdoule (ovoce opomíjené a možná až zapomenuté, které má právě nyní období sklizně).
Postup práce s receptem – přípravu a hlavní činnost - si osvojujeme díky oblíbenosti a pravidelnosti na jedničku. A i když jsme zdánlivě nebyli v plném počtu žáků, šla nám práce od ruky. V mezičase pečení jsme hráli naše oblíbené karetní a stolní hry a podle linoucí se vůně z kuchyňky až do třídy družiny jsme se ujišťovali, že máme hotovo.
Pak už chyběly jen talířky a prima posezení u buchty, kterou jsme také donesli rodičům na ochutnání a zároveň se pochlubili pracovním úspěchem.
S pozdravem ŠD UJ